Moja mama i baka uvijek su radile varivo od graška sa noklicama tako da ih slobodno dodajte u varivo.
Varivo od graška sa heljdom i komoračem
Sastojci za 4 osobe:
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 žlica zobenih pahuljica
- 3 mrkve
- 2 režnja češnjaka
- 2 korijena peršina
- 150g korijena celera
- 1 manja koraba
- 120g heljde
- 1 komorač
- 200g mladog graška
- Sol, papar
- žličica kurkume
- ½ žličice dimljene crvene paprike
- komorač list
- Limunov sok ili jabučni ocat po ukusu
Priprema:
Heljdu dobro isperite. Korjenasto povrće i komorač narežite na manje komade. U posudu dodajte sve navedene sastojke osim graška, poklopite. Kuhajte poklopljeno uz lagano ključanje 20-tak min pa dodajte grašak i kuhajte varivo još 5 min. Gotovo varivo bogato posipajte sitno nasjeckanim listom komorača i dodajte malo limunova soka ili jabučnog octa po ukusu.