Ovaj jednostavni recept gotov je za 15-tak min. Ukoliko koristite tjesteninu od slanutka ili leće povećavate udio proteina u obroku. Javite kako Vam je ispao.
Tjestenina sa umakom od cikle
Sastojci za 2 osobe:
- Tjestenina100g (suhe), slanutak, leća, riža, heljda, a može i klasična pšenična, može i integralna pšenična 😀
- 2 srednje kuhane cikle
- 2 šake lješnjaka (namočenih u vodi preko noći)
- 3 žlice maslinova ulja
- voda od tjestenine (po potrebi za gustoću umaka)
- 2 žlice posnog svježeg sira ili 2 žlice jogurta od soje
- limunov sok
- sol
- žličica svježeg kopra ili više po ukusu
- žlica feta sira (može i vegan feta)
- žličica sezamovih sjemenki
Priprema:
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, pred kraj kuhanja dodajte cvjetove brokule, blanširajte ih 2-3 min pa procijedite vodu, ostavite malo vode od kuhanja tjestenine.
U blender dodajte navedene sastojke (osim fete i sezama) i blendajte do glatkog umaka.
Pomiješajte umak sa tjesteninom i brokulom.
Gotovu tjesteninu posipajte komadićima feta sira i sezamovim sjemenkama.