Bolognese od leće

Bolognese od leće
27.03.2023. Recepti

Klasik u vegan verziji :)

Bolognese od leće

Sastojci za 4 obroka:

  • 125g suhe leće
  • 1 mrkva
  • Komad korjena celera
  • Korijen peršina
  • 1 manji luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 konzerve pelata ili 250g svježe rajčice
  • 1/2 žličica sitno nasjeckane suhe rajčice
  • 2 žličice suncokretovih sjemenki (sitno mljevenih)
  • 1,5 žlice maslinova ulja
  • Sol, papar, origano, bosiljak, lovorov list
  • Tikvica

Priprema:
Leću namočite nekoliko sati prije kuhanja, dobro ju ocijedite, isperite i skuhajte u blago posoljenoj vodi.
Povrće narežite na sitne kockice pa ga popržite na maslinovu ulju dok češnjak ne zamiriši, podlijte
usitnjenim pelatima, dodajte začine i kuhajte 15-tak min na umjerenoj vatri. Umaku dodajte kuhanu leću
te kuhajte još 15-tak min. Gotovi bolognese posipajte sitno mljevenim suncokretovim sjemenkama i
servirajte uz tikvicu narezanu na rezance.

Podijeli: